⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Zucchinibiffar med feta och tzatsiki

6 portioner

1 kg små späda fasta zucchini
200 g fetaost
2 salladslökar
1 lök (gul eller röd)
1 dl finhackad dill eller mynta
0,5 dl finhackad persilja
2 st ägg
Ca 1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Salt & peppar
Olja till stekning

Servera med tzatsiki, citron, (quinoa)sallad och (pita)bröd.

Tzatziki:
1/2 gurka
1/2 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano (eller 2 msk färsk)
1 msk olivolja
svartpeppar

Riv zucchini grovt. Lägg sedan i en sil så att vätskar rinner ut och strö 1 tsk salt över. Ställ undan i 20-30 minuter. Pressa ut kvarvarande vätska med händerna. Riv löken fint och pressa bort överflödig vätska. Hacka salladslök, dill och persilja fint. Blanda allt utom olja i en skål. Smula i fetaost och blanda ordentligt. Smaka av med salt. Klicka ut smeten i en het stekpanna med olja och stek gyllenbruna i ca 3-4 minuter på varje sida. Låt gärna rinna av på papper och servera sen med valfria tillbehör som t.ex. tzatsiki, citron, (quinoa)sallad och (pita)bröd.

Tzatziki: Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen. Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja. Smaksätt med svartpeppar.